Blinde vinken

0
203

100 g gehakt I <km

oud brood zonder korst

2 g zout

nootmuskaat)

100 g boter citroensap

Blinde vinken

Dp lapjes zouten, het gehakt aanmengen met geweekt brood zout peper en nootmuskaat (blz. 171). Het gehakt uitstrijken over de lapjes, deze oprollen en met een draadje vastbinden (zie foto blz. 212). De boter bruin laten worden, hierin de rolletjes dichtschroeien en rondom goudbruin bak­ken Iets citroensap en zoveel water toevoegen en roerend aan de kook laten komen dat al het bezinksel juist oplost. Het vlees hierin op een getemperde warmtebron laten sto­ven onder nu en dan keren, tot het gaar is (+ 20 min.). De rolletjes uit de pan nemen, draadjes eraf halen. Zo nodig iets water bij de jus schenken en de jus weer aan de kook brengen. Variatie:

Gevulde kalfsrolletjes Het gehaktmengsel vervangen door: 100 g kleingesneden ham en 25 g geraspte oude kaas of 50 g kleingesneden katenspek, 75 g kleingesneden prei en tuinkruiden of

100 g gehakte walnoten, 2 lepels geraspte kaas en enkele lepels crème fraïche.