Bloemkoolsoep

0
342

1 kleine bloemkool 1 I bouillon 25 g boter, 25 g bloem (koffie)melk (zout)

Bloemkoolsoep

De bloemkool schoonmaken, de helft van de bovenkant in roosjes verdelen. De overige bloemkool kleinsnijden. De roosjes 3 min. in de bouillon koken, uitzeven en apart hou­den als vulsel. De overige groente met de bouillon gaar ko­ken (10 min.) en door een zeef pureren. Deze dunne puree binden met een roux van de boter en de bloem (foto blz. 69). De roosjes als vulsel in de soep meewarmen. De soep op smaak afmaken met zout en (koffie)melk. Variatie:

Knolselderijsoep

Een kleine selderijknol in plakken snijden, deze schillen en in blokjes snijden. Een vierde deel van de groente als vulsel gebruiken. Kleingesneden selderijblad voor het opdoen aan de soep toevoegen.

SHARE
Previous articleSpinaziesoep
Next articleGevulde groenten