Gemengde groenten in azijn (mixed pickles)

0
301

1 Vz kg schoongemaakte

groenten, b.v. bloemkool.

worteltjes, sperziebonen.

paprika, snijbonen,

uitjes, augurkjes,

komkommer, knolseldenj

zout

I natuurazijn

dille of dragon

i 1 theelepel mosterdzaad

(1 Spaanse peper)

± 1 theelepel piment

1 kg schoongemaak

Gemengde groenten in azijn (mixed pickles)

(± 6 jampotjes)

‘oorkoken ! groenten

De groenten in kleine stukjes verdelen en 2 min voo k in ruim kokend water met 50 g zout per I water De arr> 6n zeer goed laten uitlekken en vermengen met de aziin T*T kruiden. • Met kokendheet sodawater de potjes (en de U if sels) schoonwassen, naspoelen met kokendheet water i ten afkoelen en vullen met de groenten en de azijn Zorae dat de groenten ruim onder staan. De potjes afsluiten mei de deksels of natgemaakt cellofaan en de elastiekjes en voorzien van etiketten met datum. N.B. De mixed pickles voor het gebruik ± 2 weken op een koele, donkere plaats bewaren.