Gevulde groenten

0
364

Gevulde bleekselderijstengels

4 holle stengels bleekselderij

150 g bluefort of

150 g zachte paté

i 1 tepel (koffie)room of

cognac

(1 lepel gesneden bieslook)

De stengels wassen, ze laten uitlekken en in stukken van ± 4 cm verdelen. De bluefort of de paté vermengen met de room of cognac en desgewenst de bieslook. Met deze romig geroerde massa de stengels vullen.

Gevulde komkommer

1 komkommer

peper, zout

Een vulsel naar keuze:

groentesla

(1 bos peterselie of

± 100 g andijvie)

De komkommer desgewenst schillen en in 8 a 10 stukken van ± 3 cm snijden. De stukken plat neerzetten en aan de bovenkant iets uithollen, met peper en zout bestrooien. De stukken vullen met een van de vulsels en opdoen op een schaal waarvan de bodem desgewenst bedekt is met klein­gesneden peterselie of fijngesneden andijvie.

Gevulde tomaten

8 kleine tomaten of

4 grote tomaten

peper, zout

Een vulsel naar keuze:

een gemarineerde

kwark-hammengsel

re­cept

± 200 g boursin

(peterselie of

± 100 g andijvie)

De tomaten wassen en er aan de bovenkant een klein kapje afsnijden, grote tomaten halveren. De tomaten voorzichtig uithollen, bestrooien met peper en zout en vullen met een van de vulsels. De gevulde tomaten opdoen op een schaal waarvan de bodem desgewenst bedekt is met kleingesne­den peterselie of zeer klein gesneden andijvie. Variatie: Gevulde tomaten met roerei