Groenten in mosterdsaus (piccalilly) (± 4 jampotjes)

0
482

1 kg schoongemaakte

groenten

(b.v. bloemkool, worteltjes,

bonen, snijbonen, uitjes,

augurkjes, komkommers,

knolselderij)

zout

± 4%g mosterdpoeder

5 g kurkuma, 10 g zout,

40 g bloem, 25 g suiker

(15 g kerrie)

1 % I azijn

Groenten in mosterdsaus (piccalilly) (± 4 jampotjes)

De groenten in kleine stukjes verdelen en 2 min. voorkoken
in ruim kokend water met 50 g zout per
I water. De groenten
zeer goed laten uitlekken. Het mosterdpoeder, de kurkuma,
de suiker, het zout, de bloem en desgewenst de kerrie glad
aanmengen met wat azijn. De overige azijn aan de kook
laten komen, het mengsel roerend in de kokende azijn
schenken. De massa aan de kook brengen en gedurende 5
min. zachtjes laten doorkoken. De pan van het vuur nemen,
de saus enigszins laten afkoelen en daarna de groenten
door de saus mengen.

Voor de afwerking zie gemengde groenten in azijn vanaf (vorig recept).