karbonaden met abrikozen

0
395

4 varkenslappen a 100 g of 4 varkenskarbonaden a 125 g 3 g zout 100 g boter (knoflook) 250 g abrikozen of 3 handappels 2 uien ± 1 dl bouillon 1 lepel ketjap 2 lepels tomatenketchup (maizena)

Schotel van varkenslappen/karbonaden met abrikozen

Het vlees zouten en in de hete boter bruin bakken. De abri­kozen weken (blz. 279) of 3 zure handappels schoonmaken en in plakken snijden. De schoongemaakte gesnipperde uien glazig bakken. Het gebakken vlees in een beboterde eventueel met knoflook ingewreven vuurvaste schaal leg­gen, bedekken met de ui, de abrikozen of de appel en over­gieten met een mengsel van de bouillon, de ketjap en de tomatenketchup. Het gerecht, afgedekt met aluminiumfolie, /z uur midden in een vrij hete oven (200 °C) gaar laten worden