Moussaka, Griekse (lams)vleesschotel

0
193

± 4 gzout

Voor de groenten:

2 aubergines

2 (vlees)tomaten

zout

6 /epe/s o//e

2 uien

(2 teentjes knoflook)

Voor het gehakt:

400 g llams)gehakt

peper, zout, nootmuskaat

1 theelepel oregano

2 lepels gesneden peterselie

Voor het eimengsel:

3 eieren

5 lepels melk

50 g geraspte kaas

peper, zout

Moussaka

De gewassen uitgelekte rijst in het water met het zout in ± 25 min. gaar en droog koken (blz. 256). De aubergines wassen, de tomaten pellen, en beide groenten in plakken snijden, met zout bestrooien en 10 min. laten intrekken. De olie verhitten en de plakken aubergine en tomaat na elkaar bruin bakken, uit de pan nemen. De schoongemaakte en gesnipperde uien en desgewenst de geperste knoflook licht fruiten, zo nodig nog wat olie toevoegen. Het gehakt, zout en kruiden erbij doen en al roerend gaar laten worden. In een wijde, ingeboterde vuurvaste schaal of braadslee laag om laag de plakken aubergine, tomaat, het gehakt en de rijst leggen (de bovenste laag aubergines). Het eimengsel erover schenken en de schotel midden in een hete oven (± 220 °C) laten kleuren.

Variatie:

De rijst vervangen door ± % kg gekookte in plakken gesne­den aardappelen. Het gehakt vervangen door (resten) gaar (lams)vlees.

SHARE
Next articlePolenta