Stoofschotel met erwten en pompoen/koolraap

0
191

J 300 g kikkererwten

boter

2 vteestomaten

peper, zout

ie saus

peterselie

Stoofschotel met erwten en pompoen/koolraap

in de bouillon gaar laten worden (zie peulvruch­ten koken blZ. 234). De ui en de paprika schoonmaken

i iden en desgewensl met de geperste knoflook in bo­ter smoren (± 5 min.). De pompoen van zaad en schil ont­doen of de koolraap in plakken snijden en schillen. Pom­poen of koolraap in blokjes of reepjes snijden. De tomaten ontvellen en kleinsnijden. Pompoen of koolraap, tomaten en de gesmoorde ui en paprika aan de erwten toevoegen. Op smaak afmaken met peper, zout, Engelse saus. Het ge­heel nog ± 15 min. koken tot de pompoen of koolraap zacht is, of het mengsel overdoen in een ingevette vuurvaste schaal en deze afgedekt ± 20 min. in een zeer warme (± 240 C) oven plaatsen. Op het laatst kleingesneden peter­selie door het gerecht mengen of over het gerecht strooien.